Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zmodyfikowany przepis na kruche ciasteczka Ani Starmach
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, cukru, masła i jajek zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.
Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować. Wycinać dowolne kształty. W części ciastek wyciąć dodatkowo małe otwory. Na ciastkach bez otworów położyć ciastka z otworami, można delikatnie skleić wodą lub białkiem. Piec w temp. 180C ok. 15 minut. Gdy ciasta zaczną się rumienić w dziurki położyć maliny i jeszcze kilka minut piec. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.