Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepie takich chyba nie ma :,-)
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22806
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22806
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto ciasto zagniatamy do momentu, aż powstanie gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Połowę ciasta wałkujemy na okrąg o średnicy 24 cm. Dzielimy na 8 równych trójkątów. W każdym nacinamy dwukrotnie od strony krawędzi. Środek wypełniamy marmoladą i sklejamy. Ucinamy nadmiar sklejonego ciasta i ewentualnie uzupełniamy marmoladą. Ciasteczka schładzany ponownie przez 20 minut. Następnie pieczemy w 180°C