Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepie takich chyba nie ma :,-)
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto ciasto zagniatamy do momentu, aż powstanie gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Połowę ciasta wałkujemy na okrąg o średnicy 24 cm. Dzielimy na 8 równych trójkątów. W każdym nacinamy dwukrotnie od strony krawędzi. Środek wypełniamy marmoladą i sklejamy. Ucinamy nadmiar sklejonego ciasta i ewentualnie uzupełniamy marmoladą. Ciasteczka schładzany ponownie przez 20 minut. Następnie pieczemy w 180°C