Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepie takich chyba nie ma :,-)
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto ciasto zagniatamy do momentu, aż powstanie gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. Połowę ciasta wałkujemy na okrąg o średnicy 24 cm. Dzielimy na 8 równych trójkątów. W każdym nacinamy dwukrotnie od strony krawędzi. Środek wypełniamy marmoladą i sklejamy. Ucinamy nadmiar sklejonego ciasta i ewentualnie uzupełniamy marmoladą. Ciasteczka schładzany ponownie przez 20 minut. Następnie pieczemy w 180°C