Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich fanów ciastek i ciasteczek. Ciastka mają delikatny maślany smak, a przy tym nie są zbyt łamliwe, a przez to świetnie nadają się do transportu chociażby w rowerowym koszyku.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113220
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 633
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1099
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 724
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113220
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 633
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1099
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 724
Składniki
Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodaję żółtka, sól i wódkę, dokładnie miksuję. Dosypuję mąkę i znów miksuję. Ciasto wkładam do foliowego woreczka i chłodzę w lodówce ok. 15. min.
Ciasto przekładam do maszynki i wyciskam ciasteczka na wysmarowaną masłem blaszkę. Piekę ok. 15 min. w temp. 180 st. C.