Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cranberry Noel czyli kruche ciasteczka z pistacjami i żurawiną. Bardzo maślane i bardzo smaczne...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6322
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6322
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Składniki
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dwiema łyżkami mleka i szczyptą soli.
Dodać pistacje i z grubsza posiekaną żurawinę. Następnie wsypać mąkę i całość dobrze wymieszać.
Z ciasta uformować wałek grubości około 4 cm (można zrobić dwa mniejsze), zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki na około godzinę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Zmrożone ciasto kroić w plastry grubości 5 mm. Ciasteczka układać na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez 10-12 minut. Studzić na kartce.