Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z rozmarynem, cytryną i orzeszkami piniowymi idealnie komponuję się z dżemem malinowym i morelowym. Te ciasteczka to wspaniałe uzupełnienie popołudniowej herbaty, ale również ciekawa propozycja czegoś słodkiego na rodzinnych uroczystościach.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11882
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5588
Składniki
Z mąki, cukru pudru i masła zagniatamy kruszonkę. Do kruszonki dodajemy jajka, skórkę cytrynową, posiekany rozmaryn, orzeszki piniowe i mascarpone szybko zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i odstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Ciasto kroimy na kilka części, a następnie każdą z nich wałkujemy na 0,5 cm placki. Za pomocą dowolnej foremki wycinamy ciastka. Ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach C przez 10-15 minut. Przekładamy na kratkę. W wgłębienia wkładamy po pół łyżeczki dżemu. Ciasteczka również można przełożyć dżemem jeśli użyliśmy tradycyjnej okrągłej foremki.