Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się już wielkimi krokami. Czas zatem najwyższy, żeby zacząć zastanawiać się co na nie przygotować. Moim tegorocznym odkryciem są kruche ciasteczka z żurawiną. Będą idealnie prezentowały się na świątecznym stole obok pierniczków ;)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 100
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 88
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 724
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 100
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 128
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 88
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 724
Składniki
Masło wraz cukrem i cukrem wanilinowym ucieramy na białą, puszystą masę. Następnie dodajemy do niej jajko, sól i przesiewamy mąkę wraz z sodą. Dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy żurawinę i posiekane groszki czekoladowe. Wszystko dokładnie mieszamy.
Z ciasta formujemy kuleczki, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i spłaszczamy dłonią. Ciasteczka układamy w dość sporych odstępach ponieważ sporo urosną podczas pieczenia.
Pieczemy w 160°C (z termoobiegiem) około 25-30 minut, aż się zarumienią. Gotowe studzimy na kratce.
Bezpośrednio po wyciągnięciu z piekarnika, ciasteczek będą miękkie, ale nie przejmujcie się, tak ma być. Ciasteczka stwardnieją po wystudzeniu. Smacznego ;)