Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, zdrowe, smaczne, niesłodkie:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7859
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1057
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13618
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7859
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1057
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13618
Składniki
Wszystkie składniki ze sobą wymieszać i ugniatać ciasto. W pozycji "całe jajka" wpisałam 1-2 sztuki, ponieważ w czasie ugniatania ciasta może się okazać, że jest zbyt suche i się nie klei. Wtedy dodajemy drugie jajo i wszystko gra:)
Ciasto wałkujemy i szklaneczką wycinamy kółka. Pieczemy aż nabiorą złotego koloru.