Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z galaretką i cukrem pudrem. łatwe i stosunkowo szybkie w wykonaniu.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 904
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113369
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1398
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 904
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113369
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1398
Składniki
Oddzielam żółtka od białek. Mąkę wysypuję na stolnicę, dodaję cukier, cukier wanilinowy i masło. Masło siekam nożem, dodaję sól i żółtka. Szybko zagniatam do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zawijam w folię i wsadzam na pół godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkowuję. Wycinam kółka. W połowie z nich wycinam serca, robię to przy pomocy noża. Kółka bez serduszek smaruję białkiem i przyklejam do nich te z wyciętymi sercami. Blachę wykładam papierem i układam ciacha. Piekę 15 minut w 180 st. C.
Galaretki wsypuję do miski i rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody, ok. 6-7 łyżek stołowych. Pozostawiam do ostygnięcia.Upieczone i wystudzone ciastka posypuję cukrem pudrem. Do każdego dołka w kształcie serca wlewam ostrożnie niewielką ilość galaretki.