Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka z galaretką i cukrem pudrem. łatwe i stosunkowo szybkie w wykonaniu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11222
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13444
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11222
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6452
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13444
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5213
Składniki
Oddzielam żółtka od białek. Mąkę wysypuję na stolnicę, dodaję cukier, cukier wanilinowy i masło. Masło siekam nożem, dodaję sól i żółtka. Szybko zagniatam do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zawijam w folię i wsadzam na pół godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkowuję. Wycinam kółka. W połowie z nich wycinam serca, robię to przy pomocy noża. Kółka bez serduszek smaruję białkiem i przyklejam do nich te z wyciętymi sercami. Blachę wykładam papierem i układam ciacha. Piekę 15 minut w 180 st. C.
Galaretki wsypuję do miski i rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody, ok. 6-7 łyżek stołowych. Pozostawiam do ostygnięcia.Upieczone i wystudzone ciastka posypuję cukrem pudrem. Do każdego dołka w kształcie serca wlewam ostrożnie niewielką ilość galaretki.