Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciastka z makiem, czekoladą i pestkami to świetna propozycja na słodką przekąskę. Idealne dla dzieci. Polecam.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 23
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 23
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 209
Składniki
Czekoladę kroimy w kosteczkę. Do miski wrzucamy masło, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, cukier i wbijamy jajka. Zagniatamy ciasto. Następnie wsypujemy mak, słonecznik i pokrojoną czekoladą. Ponownie zagniatamy. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczamy i wykładamy na blaszkę. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy. Smacznego ;)