Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto kakaowe z budyniem i jabłkami to świetne ciacho do kawy czy herbaty. Idealnie słodkie z kwaskowatymi jabłkami i delikatnym budyniem.
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 43
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 87
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 249
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 1196
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 236
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 43
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 87
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 249
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 1196
Pyszne, delikatne ciasto przełożony galaretką z truskawkami i słodkim kremem,...
Odsłon: 236
Składniki
Przygotowujemy kruche kakaowe ciasto. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy masło, jajka, cukier puder i zagniatamy szybko ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, zawijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki. Budyń przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Z 500 ML mleka odlewamy pół szklanki. wsypujemy proszek budyniowy i cukier dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia, gdy już zacznie się gotować wlewamy budyniową mieszankę. Gdy zacznie bulgotać zestawiamy z ognia i pozostawiamy do wystudzenia. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Blaszkę 33×20 wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy jedną część kakaowego ciasta. Na ciasto wykładamy pokrojone jabłka, kolejno wykładamy ostudzony budyń. Na koniec wykładamy drugą część ciasta. Możemy je zetrzeć na tarce. Kruche ciasto kakaowe z budyniem i jabłkami wkładamy do piekarnika na środkową półkę. Pieczemy 45-50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni góra dół.