Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto kakaowe z budyniem i jabłkami to świetne ciacho do kawy czy herbaty. Idealnie słodkie z kwaskowatymi jabłkami i delikatnym budyniem.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6271
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9157
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8844
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6271
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9157
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8844
Składniki
Przygotowujemy kruche kakaowe ciasto. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy masło, jajka, cukier puder i zagniatamy szybko ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, zawijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki. Budyń przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Z 500 ML mleka odlewamy pół szklanki. wsypujemy proszek budyniowy i cukier dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia, gdy już zacznie się gotować wlewamy budyniową mieszankę. Gdy zacznie bulgotać zestawiamy z ognia i pozostawiamy do wystudzenia. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Blaszkę 33×20 wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy jedną część kakaowego ciasta. Na ciasto wykładamy pokrojone jabłka, kolejno wykładamy ostudzony budyń. Na koniec wykładamy drugą część ciasta. Możemy je zetrzeć na tarce. Kruche ciasto kakaowe z budyniem i jabłkami wkładamy do piekarnika na środkową półkę. Pieczemy 45-50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni góra dół.