Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam maliny, a miałam jeszcze zachomikowany kokos z produkcji likieru kokosowego :-), więc ten mix jest strzałem w 10 :-)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 274
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21780
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1770
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 274
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21780
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać kakao i cukier. Dodać posiekaną margarynę i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część schłodzić w zamrażarce, a drugą wyłożyć na dno formy o wymiarach 22x27 cm i podpiec przez 10 minut w temp. 180°C. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodawać stopniowo cukier, cały czas miksując. Następnie dodać proszek budyniowy wymieszany z wiórkami kokosowymi oraz śmietanę. Wymieszać dokładnie i wylać na podpieczony spód. Na masie ułożyć maliny, delikatnie wciskając i posypać startym na grubych oczkach lub poskubanym ciastem z zamrażarki. Całość piec przez około 50 - 55 minut w temp. 180°C. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem i ozdobić malinami. Smacznego :-)