Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasto z gruszkami. Najlepiej smakuje ciepłe podane z gałką lodów. Polecam wypróbowanie ciasta.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 130
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31299
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 416
Składniki
Makę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy żółtka, zimne masło i cukier. Szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao i łączymy ze sobą. Kule zawijamy w folię i chowamy do zamrażalnika na 1 godzinę. Gruszki obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy gruszki i dodajemy miód. Smażymy na małym ogniu około 5-7 minut aż owoce zmiękną. Studzimy. Na blaszkę 24 x 32 cm wykładamy jedną jasną część ciasta. Wykładamy na ciasto gruszki. Na gruszki wykładamy ciemne ciasto. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Ubitą pianę wykładamy na ciemne ciasto. Na wierzch wykładamy jasne ciasto. Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)