Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które zachęca do degustacji nie tylko smakiem, ale również pięknym widokiem :-)
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 99
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9031
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 115
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 99
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9031
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 115
Składniki
Z żółtek, mąki pszennej, cukru, masła i sody oczyszczonej zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części ( jedna większą, drugą mniejszą). Wstawić ciasto na 30 minut do lodówki. Przygotować truskawki i jagody. Przygotować blaszkę, wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć na papier większą część ciasta z lodówki. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec 10-15 minut. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika. Podpieczone ciasto posypać bułką tartą, następnie na bułkę wyłożyć truskawki. Z białek ubić pianę ( można dodać szczyptę soli, ale niekoniecznie), do ubitej piany dodać kisiel wiśniowy + trochę cukru, jeśli ktoś lubi słodkie. Ubitą pianę wyłożyć na truskawki. Na pianę położyć jagody, a na to pozostałe z lodówki ciasto ( osobiście skubałam małe cząstki i kładłam na pianę ). Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 35 minut do zrumienienia. Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. · SMACZNEGO !!!