Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalnie był to przepis na jabłecznik z budyniem, jednak po kilku moich modyfikacjach wyszło coś takiego :)
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 190
Składniki
Składniki na kruche ciasto razem połączyć, by powstało jednolite ciasto. Następnie podzielić go na dwie równe części. Jabłka pokroić w drobne, cienkie talarki, można skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Blaszkę o wymiarach 24 na 40 cm wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Teraz równomiernie na spód blachy dać jedną część ciasta, po nakłuwać widelcem, na to wyłożyć jabłka, wyrównać. Na jabłka wyłożyć inne owoce i wylać gorący budyń, chwilkę odczekać, by lekko odparował i wyłożyć na górę drugą część ciasta i również po nakłuwać widelcem. Piec około 50 minut w 190 – 200 st. C. Po upieczeniu, kiedy ciasto ostygnie, posypać cukrem pudrem. Należy kroić go jak będzie już całkiem zimne.