Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalnie był to przepis na jabłecznik z budyniem, jednak po kilku moich modyfikacjach wyszło coś takiego :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Składniki na kruche ciasto razem połączyć, by powstało jednolite ciasto. Następnie podzielić go na dwie równe części. Jabłka pokroić w drobne, cienkie talarki, można skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Blaszkę o wymiarach 24 na 40 cm wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Teraz równomiernie na spód blachy dać jedną część ciasta, po nakłuwać widelcem, na to wyłożyć jabłka, wyrównać. Na jabłka wyłożyć inne owoce i wylać gorący budyń, chwilkę odczekać, by lekko odparował i wyłożyć na górę drugą część ciasta i również po nakłuwać widelcem. Piec około 50 minut w 190 – 200 st. C. Po upieczeniu, kiedy ciasto ostygnie, posypać cukrem pudrem. Należy kroić go jak będzie już całkiem zimne.