Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,kruchutkie ciasto z dodatkiem owoców:)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 392
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 392
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Mąkę z cukrami,masłem i żółtkami zagnieść na gładkie ciasto i podzielić na dwie części (większą i mniejszą) które owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na ok godzinę. Większą część zetrzeć na tarce o grubych oczkach i równomiernie wyłożyć na blaszkę do pieczenia (blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem ) Podpiec w temp. 180 st ok 15 min. Masa : białka ubić na sztywno a następnie dodać cukier wymieszany z budyniem.Miksując dodać po trochu olej. Masę równomiernie wyłożyć na wystudzony spód a na masie ułożyć owoce.Na owoce zetrzeć mniejszą część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 45 min. Smacznego :)