Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z jabłkami i pianką
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 873
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6296
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 873
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6296
Składniki
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i cukier, dodać żółtka i pokrojone na mniejsze kawałki masło . Wyrobić ciasto. Podzielić je na 2 części (jedną mniejsza, drugą większą), zawinąć je w folie i wstawić do zamrażalki na ok 30 min. W tym czasie obrać jabłka pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, dodać cynamon i dusić pod przykryciem na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Gdy jabłka zmiękną zdjąć z ognia i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć większą część ciasta, na to ostudzone jabłka, następnie ubitą pianę z białek, na to zetrzeć pozostałą część ciasta. Piec w piekarniku w 180st ok 30min.