Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto z jabłkami zapraszam po przepis
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6961
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30440
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29192
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6961
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30440
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29192
Składniki
Do miski daje mąkę z proszkiem do pieczenia wsypuje cukier i kasze mannę wbijam jajka, dodaje śmietanę i margarynę zagniatam ciasto które na czas dalszych przygotowań wstawiam do lodówki .
Jabłka obieram ze skorki ścieram na tarce o grubych oczkach dodaje cukier i przysmażam na margarynie ok 10 minut mieszając zdejmuje z ognia i dodaje kisiel mieszam dokładnie.
Dużą blaszkę wykladam papierem do pieczenia wyjmuje ciasto z lodówki dziele na 2 równe części pierwszy kawałek wykladam do blaski na ciasto daje jabłka równam ,droga cześć ciasta rozwałkowuje na wielkość blaszki podsypując mąką by ciasto sie nie przyklejało do stolnicy i wykladam na jabłka. Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 40 minut na środkowej półce bez termo obiegu. Gorące ciasto po wyjęciu posypuje cukrem pudrem i czekam aa ostygnie po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego