Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe, lekko kwaskowe, z delikatną pianką rozpływającą się w ustach i sezonowymi owocami.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 801
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5663
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9498
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 237
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 801
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5663
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9498
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 237
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać. Dodać masło i posiekać szybko nożem, aż ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy i kwaśną śmietanę. Szybko zagnieść ciasto. Następnie podzielić ciasto na dwie części: jedną wiekszą na spód i drugą mniejszą na kruszonkę. Każdą zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na przynajmniej pół godziny. Mniejszą część można zamrozić.
Blachę o wymiarach 34 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na blaszkę wyłożyć większą część ciasta( 60 %). Najlepiej jest rozwałkować ciasto między dwoma arkuszami folii spożywczej. Ciasto podpiec około 10 min w temperaturze 180ºC.
Jagody i jabłka pokrojone w plasterki wyłożyć na podpieczony spód. Jogurty i sypkie budynie wymieszać. Białka ubić na sztywno. Na koniec wsypać cukier i delikatnie wymieszać z masą jogurtowo-budyniową. Wyłożyć na owoce. Z drugiej części ciasta zrobić kruszonkę i wysypać na owoce. Piec w 180ºC około 40 - 45 min.