Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych przykryte malinami i chrupiącą bezą.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 45
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Mąkę, masło, cukier, sól, jajka i wiórki kokosowe zagnieść. Odłożyć na 15-20 minut do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Schłodzone ciasto rozłożyć równomiernie w formie, wyciągając niewielki brzeg. Na wierzchu ułożyć maliny, posypać cukrem pudrem i grubo startym kokosem. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut.
Podczas pieczenia ubić na sztywno białka z drobnym cukrem. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika i rozłożyć na nim ubite białka. Piec kolejne 10 minut.