Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z dodatkiem wiórków kokosowych przykryte malinami i chrupiącą bezą.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47844
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165704
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5394
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47844
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165704
Składniki
Mąkę, masło, cukier, sól, jajka i wiórki kokosowe zagnieść. Odłożyć na 15-20 minut do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Schłodzone ciasto rozłożyć równomiernie w formie, wyciągając niewielki brzeg. Na wierzchu ułożyć maliny, posypać cukrem pudrem i grubo startym kokosem. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut.
Podczas pieczenia ubić na sztywno białka z drobnym cukrem. Wyjąć podpieczone ciasto z piekarnika i rozłożyć na nim ubite białka. Piec kolejne 10 minut.