Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest naprawdę kruche. W smaku przepyszne. Można je jeść i jeść... Serdecznie polecam.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1859
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3896
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 280
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 181
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 175
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1859
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3896
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 280
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 181
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 175
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cztery żółtka, ekstrakt waniliowy, pokrojone w kostkę zimne masło. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części: 2/3 i 1/3. Mniejszą część ciasta włożyć do zamrażarki na pół godziny. Większą częścią wylepić blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wymiary blaszki 24x28 cm. Blaszkę z ciastem dać do lodówki na pół godziny, a następnie podpiec przez 15 minut. Lekko ostudzić. Potem posmarować dżemem i posypać orzechami z jednej szklanki. Ubić białka z cukrem pudrem i rozsmarować na orzechy. Na to kolejna warstwa orzechów z drugiej szklanki. Na wierzch starte na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Piec w 180 st. C 30-40 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.