Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam do siebie na bloga :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3559
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7290
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3559
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7290
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 500
Składniki
Przygotowanie : Składniki na ciasto wykładamy a stolnicę i zagniatamy jednolite ciasto. Dzielimy je na dwie części, jedną większą, drugą mniejszą. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażalnika na ok 1 godz. Po tym czasie blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i ścieramy większą część ciasta na tarce o dużych oczkach. Ciasto wyrównujemy, lekko przyklepujemy i pieczemy ok. 15 min w 180st. C do lekkiego zezłocenia. Wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodajemy partiami cukier, cukier waniliowy, budynie śmietankowe oraz na sam koniec bardzo powoli wlewamy olej po ściance naczynia w którym przygotowujemy piankę. Dokładnie mieszamy i gotowe rozprowadzamy na podpieczonym spodzie. Na piankę wykładamy owoce, lekko je wciskamy i ścieramy drugą część ciasta. Całość pieczemy ok 35-40 min w 180st. C. Po ostudzeniu posypujemy ciasto cukrem pudrem.