Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kruche ciasto ze słodką bezą i kwaśnymi porzeczkami. Dodatkowo wiórki kokosowe i pyszna kruszonka - miodzio:)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4034
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3986
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4034
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3986
Składniki
Składniki podane na blachę 30x25 cm. Zagnieść kruche ciasto: Obie mąki przesiać, dodać zimne masło, żółtka, cukier, proszek do pieczenia, szybko zagnieść, podzielić na 2 części ( mniejszą i większą) i włożyć na 30 minut do lodówki. Większą część ciasta rozłożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem i podpiec około 15 minut w temp. 180 st. Przestudzić.
Białka ubić na pianę, dodawać partiami cukier cały czas ubijając. Na podpieczony spód wylać pianę z białek, na to równomiernie wyłożyć opłukane i osączone porzeczki, pokrojone w plasterki truskawki, wszystko posypać wiórkami kokosowymi. Wierzch posypać pozostałą częścią ciasta kruchego.
Wstawić do piekarnika na ok. 45-50 minut, aż wierzch się zarumieni. Wystudzić, można posypać cukrem pudrem.