Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyśmienite ciasto to trochę improwizacja i trochę inspiracja na podstawie przepisu iwona2305 o podobnej nazwie.
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 46
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 33
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208977
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 46
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 33
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208977
Składniki
Zagniatam kruszonkę z podanych składników i wstawić do lodówki. Rabarbar oczyszczam i kroję w kostkę 1x1cm, jabłka obieram i kroję w podobną kostkę, maliny sobie czekają. Gotuję kisiel malinowy (zamiast 500 ml wody daję 400 ml). Wychodzi bardzo gęsty. Zalewam nim wszystkie owoce, delikatnie mieszam i odstawiam na bok. Piekarnik ustawiam na 175 stopni C. Przygotowuję blachę o wymiarach 25x35 cm, wykładam papierem do pieczenia. Zagniatam ciasto i wyklejam na blasze, można też rozwałkować i włożyć do blachy. Ciasto smaruję lekko roztrzepanym białkiem, wykładam na to owoce i na wierzch kruszonkę. Piekę przez około 50-55 minut. Przed spróbowaniem trzeba ciasto wystudzić. A później schłodzić w lodówce. Ale warto czekać