Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyśmienite ciasto to trochę improwizacja i trochę inspiracja na podstawie przepisu iwona2305 o podobnej nazwie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Zagniatam kruszonkę z podanych składników i wstawić do lodówki. Rabarbar oczyszczam i kroję w kostkę 1x1cm, jabłka obieram i kroję w podobną kostkę, maliny sobie czekają. Gotuję kisiel malinowy (zamiast 500 ml wody daję 400 ml). Wychodzi bardzo gęsty. Zalewam nim wszystkie owoce, delikatnie mieszam i odstawiam na bok. Piekarnik ustawiam na 175 stopni C. Przygotowuję blachę o wymiarach 25x35 cm, wykładam papierem do pieczenia. Zagniatam ciasto i wyklejam na blasze, można też rozwałkować i włożyć do blachy. Ciasto smaruję lekko roztrzepanym białkiem, wykładam na to owoce i na wierzch kruszonkę. Piekę przez około 50-55 minut. Przed spróbowaniem trzeba ciasto wystudzić. A później schłodzić w lodówce. Ale warto czekać