Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami jest najlepsze.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414277
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414277
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2277
Składniki
Truskawki opłukaj, usuń szypułki i odsącz na sicie. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta.
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, następnie dodaj zimne masło, zagniataj ciasto dodając żółtka, jajko i śmietanę. Szybkimi ruchami zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkuj na wielkość blachy o wymiarach 26x35, nakuj ciasto widelcem i podpiec 15 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż połówki truskawek i posyp kruszonką. Piec jeszcze około 30-35 minut w temperaturze 180 st do uzyskania złotego koloru kruszonki.