Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami jest najlepsze.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1035
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666495
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1035
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666495
Składniki
Truskawki opłukaj, usuń szypułki i odsącz na sicie. Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta.
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, następnie dodaj zimne masło, zagniataj ciasto dodając żółtka, jajko i śmietanę. Szybkimi ruchami zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkuj na wielkość blachy o wymiarach 26x35, nakuj ciasto widelcem i podpiec 15 minut w temperaturze 180 st.
Na podpieczone ciasto ułóż połówki truskawek i posyp kruszonką. Piec jeszcze około 30-35 minut w temperaturze 180 st do uzyskania złotego koloru kruszonki.