Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
soczysta, lekko kwaśna warstwa owoców i kruche, maślane ciasto
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 828
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 130
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 828
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 130
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia, dodać sól i kawałki zimnego masła. Masło posiekać nożem, dodać żółtka , szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią, włożyć do lodówki na 2 godziny.
Blachę o wymiarach 20x26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować, przełożyć do blachy.Piec przez 15 minut w 180 stopniach.
Do wiśni dodać cukier, mąkę i tartą bułkę. Wyłożyć na podpieczony spód.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając składniki widelcem, posypać po wiśniach.
Włożyć do piekarnika na kolejne 40-50 minut. Podawać posypane cukrem pudrem.