Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kruchego ciasta , niekoniecznie ze śliwkami. Smakuje wybornie i ma wielu zwolennków Smacznego
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 146
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2681
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 835
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1605
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14273
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 146
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2681
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 835
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1605
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14273
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, dodając 1 całe jajko i trzy żółtka. Pozostałe białka zostawić do ubicia ze szklanką cukru. Ja siekam składniki nożem a potem szybko wyrabiam.
Wysmarować formę tłuszczem, wysypać mąką i wyłożyć ciasto. Na cieście układamy owoce. Ubijamy białka ze szklanką cukru i wykładamy na śliwki. Następnie robimy kruszonkę i posypujemy nim ciasto. Piec w temperaturze 180 st około 50 min.