Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników kruchego ciasta , niekoniecznie ze śliwkami. Smakuje wybornie i ma wielu zwolennków Smacznego
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 44
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 508
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76004
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 117
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 44
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 508
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76004
Ciasto z białek z makiem to rewelacyjny sposób na wykorzystanie nadmiarowych...
Odsłon: 117
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto, dodając 1 całe jajko i trzy żółtka. Pozostałe białka zostawić do ubicia ze szklanką cukru. Ja siekam składniki nożem a potem szybko wyrabiam.
Wysmarować formę tłuszczem, wysypać mąką i wyłożyć ciasto. Na cieście układamy owoce. Ubijamy białka ze szklanką cukru i wykładamy na śliwki. Następnie robimy kruszonkę i posypujemy nim ciasto. Piec w temperaturze 180 st około 50 min.