Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już prawie każdy upiekł ciasto ze śliwkami to musiałam i ja!
forma 24 O, papier do pieczenia, sitko do cukru pudru
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Dla ułatwienia sprawy składniki ciasta można wrzucić do pojemnika malaksera z końcówką do wyrabiania cista i na wolnych obrotach je wyrobić. Trwa to 1 minutę. Można też tradycyjnie rozetrzeć masło z dodatkami, bez mokrych składników, na piasek. Potem dodać mokre składniki i wyrobić kulę ciasta. Schłodzone ciasto kroi się na półcentymetrowe plastry i połową wykłada się formę z papierem do pieczenia. Spód nakłuwa się widelcem i podpieka się 10 minut w 180 stopniach. Teraz można ubić białka, pod koniec dodaje się cukier puder i łyżkę budyniu. Na spodzie układa się śliwki, u mnie wyszły dwie warstwy i przesypuje się je kaszą manną i cukrem. Jeszcze piana i reszta ciasta porwana w kawałeczki. Piekłam do zrumienienia około 40 minut. Po upieczeniu ciasto można posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)