Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką pachnące cynamonem, bardzo łatwe w przygotowaniu idealne na każdą okazję jak również do zabrania do pracy czy szkoły
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 456
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 160
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 314
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 151
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 101
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 456
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 160
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 314
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 151
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 101
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj osusz, przekrój na pół usuń pestki.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj cukier oraz zimne masło, wszystko połącz ze sobą dodaj żółtka, jajka i śmietanę.Zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj na wielkość blachy, rozłóż w blasze i podpiec w rozgrzanym do 180 st piekarniku około 10 minut.
Śliwki ułóż na podpieczonym cieście skórką do dołu i posyp cynamonem, na wierzch posyp kruszonkę. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.