Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką pachnące cynamonem, bardzo łatwe w przygotowaniu idealne na każdą okazję jak również do zabrania do pracy czy szkoły
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112932
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 258
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 554
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 480
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 853
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112932
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 258
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 554
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 480
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 853
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj osusz, przekrój na pół usuń pestki.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj cukier oraz zimne masło, wszystko połącz ze sobą dodaj żółtka, jajka i śmietanę.Zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj na wielkość blachy, rozłóż w blasze i podpiec w rozgrzanym do 180 st piekarniku około 10 minut.
Śliwki ułóż na podpieczonym cieście skórką do dołu i posyp cynamonem, na wierzch posyp kruszonkę. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.