Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką pachnące cynamonem, bardzo łatwe w przygotowaniu idealne na każdą okazję jak również do zabrania do pracy czy szkoły
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 221
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4893
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4801
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44808
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 433
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 221
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4893
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4801
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44808
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 433
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki. Śliwki opłukaj osusz, przekrój na pół usuń pestki.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia dodaj cukier oraz zimne masło, wszystko połącz ze sobą dodaj żółtka, jajka i śmietanę.Zagnieść ciasto. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia, ciasto rozwałkuj na wielkość blachy, rozłóż w blasze i podpiec w rozgrzanym do 180 st piekarniku około 10 minut.
Śliwki ułóż na podpieczonym cieście skórką do dołu i posyp cynamonem, na wierzch posyp kruszonkę. Ciasto piecz około 35 minut w temperaturze 180 st.