Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto ze śliwkami zapraszam po przepis
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 60
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 208
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 149
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 60
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 208
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 149
Składniki
Do miski wbijam jajka dodaje cukier roztrzepuje widelcem dodaje partiami mąkę z proszkiem do pieczenia ,olej ,śmietanę mieszam by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Śliwki myje i wyjmuje pestki układam na ciasto skorka do dołu posypuje cynamonem .Składniki na kruszonkę umieszczam w misce i zagniata ma być sypki mokry piasek kruszonką posypuje śliwki. Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ok 40 -45 minut grace ciasto po wyjęciu posypuje cukrem pudrem czekam aż ostygnie, po dokładne wykonanie zapraszam na film. Smacznego