Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka z kokosem,łatwe w zrobieniu....!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11070
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6346
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5409
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13317
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5085
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11070
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6346
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5409
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13317
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5085
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę, jaja i olejek. Wyrabiamy masę.
Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na ok 2h.
Ciasto nie powinno się lepić, być delikatne,ciężkie. Ciasto rozwałkowujemy( stolnica lekko oprószona mąką i wałek także) na ok 3-5mm i wycinamy ciasteczka szklanką lub foremkami.
Pieczemy w 175st ok 10-12 min dla ciasteczek większych i ok 8 min dla mniejszych.Powinny być złoto rumiane.
Smacznego!