Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka z kokosem,łatwe w zrobieniu....!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2408
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 505
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2408
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 505
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę margarynę, jaja i olejek. Wyrabiamy masę.
Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na ok 2h.
Ciasto nie powinno się lepić, być delikatne,ciężkie. Ciasto rozwałkowujemy( stolnica lekko oprószona mąką i wałek także) na ok 3-5mm i wycinamy ciasteczka szklanką lub foremkami.
Pieczemy w 175st ok 10-12 min dla ciasteczek większych i ok 8 min dla mniejszych.Powinny być złoto rumiane.
Smacznego!