Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka idealne na Święta Bożego Narodzenia - orzechowo, z dodatkiem cynamonu.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 472
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242694
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 472
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242694
Składniki
Orzechy włoskie posiekać. Masło utrzeć z cukrem. Wbić 1 jajko, po zmiksowaniu wbić drugie jajko i też zmiksować. Mąkę przesiać. Dodać 2 szczypty soli, łyżeczkę cynamonu i wsypać do utartego masła. Dodać też orzechy. Zagnieść ciasto. Z ciasta uformować kulę, umieścić w woreczku foliowym i włożyć do lodówki na co najmniej 30 min. Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy. Foremką wycinać ciasteczka. Ułożyć je blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko rozmieszać z 2 łyżkami mleka i posmarować ciasteczka. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 15 minut.