Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt. Ich smak pamiętam jeszcze z dzieciństwa. To kruche, mięciutkie małe ciasteczka. Przepis jest naprawdę prosty, przygotowanie ciasta łatwe, pieczenie rogalików szybkie, a efekt znakomity. Polecam!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13632
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13632
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Mąkę i margarynę posiekać nożem na stolnicy tak, aby składniki połączyły się ze sobą. Dodać orzechy i cukier puder, szybko zagnieść ciasto rękami. Z ciasta odcinać małe kawałki i formować je w podłużny wałek. Wałek pokroić na mniejsze podłużne odcinki, które zwijać w kształt rogalika. Duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nich rogaliki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez 10 minut (lub trochę krócej) do lekkiego zrumienienia. Gorące zdjąć z blachy szeroką łopatką lub nożem i posypać cukrem pudrem połączonym z cukrem waniliowym.