Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt. Ich smak pamiętam jeszcze z dzieciństwa. To kruche, mięciutkie małe ciasteczka. Przepis jest naprawdę prosty, przygotowanie ciasta łatwe, pieczenie rogalików szybkie, a efekt znakomity. Polecam!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326350
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16774
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5456
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326350
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12058
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16774
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5456
Składniki
Mąkę i margarynę posiekać nożem na stolnicy tak, aby składniki połączyły się ze sobą. Dodać orzechy i cukier puder, szybko zagnieść ciasto rękami. Z ciasta odcinać małe kawałki i formować je w podłużny wałek. Wałek pokroić na mniejsze podłużne odcinki, które zwijać w kształt rogalika. Duże blachy wyłożyć papierem do pieczenia i układać na nich rogaliki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C przez 10 minut (lub trochę krócej) do lekkiego zrumienienia. Gorące zdjąć z blachy szeroką łopatką lub nożem i posypać cukrem pudrem połączonym z cukrem waniliowym.