Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śliczne kruchutkie ciasteczka z powidłami.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 411
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1356
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25382
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 411
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1356
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25382
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Masło, margaryna, jajka, śmietana mają być zimne-prosto z lodówki. Ciasto dajemy do woreczka i chowamy na 45 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto wałkujemy cienko i wykrawamy z niego małe kółka np kieliszkiem do szampana, 4 kółka to dwa ciasteczka.
Kółka sklejamy białkiem, smarujemy powidłami, zwijamy i przecinamy na pół. Płatki odchylamy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy na złoty kolor około 10-15 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.