Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śliczne kruchutkie ciasteczka z powidłami.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 97
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 523
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 235
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 179
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 97
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 523
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 235
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 179
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Masło, margaryna, jajka, śmietana mają być zimne-prosto z lodówki. Ciasto dajemy do woreczka i chowamy na 45 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto wałkujemy cienko i wykrawamy z niego małe kółka np kieliszkiem do szampana, 4 kółka to dwa ciasteczka.
Kółka sklejamy białkiem, smarujemy powidłami, zwijamy i przecinamy na pół. Płatki odchylamy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy na złoty kolor około 10-15 minut. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem.