Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, delikatne, rozpływające się w ustach ciasteczka. Nie mogłam się powstrzymać i musiałam zrobić coś w kształcie serca. W końcu zaraz Walentynki. Do walentynkowej kawki, będą jak znalazł :)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5908
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5908
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać. Dodać masło, wysiekać i wymieszać. Zrobić kopczyk, do środka wbić żółtka.
Delikatnie połączyć z mąką, dodać śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą i odłożyć na godzinę do lodówki. Kiedy ciasto się schłodzi, wyłożyć na stolnice. Podzielić na dwie lub trzy części żeby łatwiej się wałkowało. Wykrawać foremką serduszka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni - 10 minut. Z tej porcji składników wyszło mi 75 ciasteczek.