Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, delikatne, rozpływające się w ustach ciasteczka. Nie mogłam się powstrzymać i musiałam zrobić coś w kształcie serca. W końcu zaraz Walentynki. Do walentynkowej kawki, będą jak znalazł :)
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać. Dodać masło, wysiekać i wymieszać. Zrobić kopczyk, do środka wbić żółtka.
Delikatnie połączyć z mąką, dodać śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą i odłożyć na godzinę do lodówki. Kiedy ciasto się schłodzi, wyłożyć na stolnice. Podzielić na dwie lub trzy części żeby łatwiej się wałkowało. Wykrawać foremką serduszka. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni - 10 minut. Z tej porcji składników wyszło mi 75 ciasteczek.