Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kolejne ciasto z wykorzystaniem letnich owoców. Tym razem padło na agrest. Ciasto wyszło przepyszne, połączenie słodkiego kruchego ciasta z lekko kwaskowatym agrestem wyszło w punkt. Polecam wszystkim, bo ciasto bardzo proste i szybko się robi, a smakuje wybornie, w sam raz do porannej czy popołudniowej kawki.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 75
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 263
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 91
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 223
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 145
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 75
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 263
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 91
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 223
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 145
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, cukier, margarynę, jajko, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Wyrabiamy ciasto.
Kiedy jest gotowe odcinamy od niego 1/3 cista a resztę wałkujemy na wielkość blaszki (u mnie blaszka o wymiarach 20x25). Rozwałkowanym ciastem wykładamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście układamy oczyszczony agrest.
Na agrest trzemy na tarce o grubych oczkach resztę ciasta.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 45 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy na kratce.
Ciasto jeszcze ciepłe obsypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-D