Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje kolejne ciasto z wykorzystaniem letnich owoców. Tym razem padło na agrest. Ciasto wyszło przepyszne, połączenie słodkiego kruchego ciasta z lekko kwaskowatym agrestem wyszło w punkt. Polecam wszystkim, bo ciasto bardzo proste i szybko się robi, a smakuje wybornie, w sam raz do porannej czy popołudniowej kawki.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 85
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1432
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2853
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 85
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1432
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2853
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, cukier, margarynę, jajko, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Wyrabiamy ciasto.
Kiedy jest gotowe odcinamy od niego 1/3 cista a resztę wałkujemy na wielkość blaszki (u mnie blaszka o wymiarach 20x25). Rozwałkowanym ciastem wykładamy dno blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na cieście układamy oczyszczony agrest.
Na agrest trzemy na tarce o grubych oczkach resztę ciasta.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez około 45 minut. Po upieczeniu ciasto studzimy na kratce.
Ciasto jeszcze ciepłe obsypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-D