Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W skład ciasta wchodzą otręby, więc można śmiało zajadać, bez wyrzutów sumienia :)
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1280
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 114
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 45
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1280
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 114
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 45
Składniki
Masło należy lekko podgrzać, najlepiej w mikrofalówce. Ma być miękkie, ale nie płynne. Do masła wsypać przesiane mąki z proszkiem, cukier dołożyć śmietanę i otręby. Zagnieść ciasto, owinąć je w folię i umieścić w zamrażarce na 20 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć, Oderwać z niego małą część, którą zamrażamy. Ciasto rozwałkować, nakłuć widelcem, poukładać na nim śliwki. Na wierzch zetrzeć zamrożony kawałek ciasta. Piec 40 minut w 160* Smacznego