Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W skład ciasta wchodzą otręby, więc można śmiało zajadać, bez wyrzutów sumienia :)
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1404
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 301
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1021
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 286
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1404
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 301
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1021
Składniki
Masło należy lekko podgrzać, najlepiej w mikrofalówce. Ma być miękkie, ale nie płynne. Do masła wsypać przesiane mąki z proszkiem, cukier dołożyć śmietanę i otręby. Zagnieść ciasto, owinąć je w folię i umieścić w zamrażarce na 20 minut. Po tym czasie ciasto wyjąć, Oderwać z niego małą część, którą zamrażamy. Ciasto rozwałkować, nakłuć widelcem, poukładać na nim śliwki. Na wierzch zetrzeć zamrożony kawałek ciasta. Piec 40 minut w 160* Smacznego