Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimowe - z cynamonem i goździkami, nie są bardzo słodkie. Doskonałe dla dorosłych do piwa, lub do chrupania - dla każdego. :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Cukry, tłuszcze i jajko utrzeć (najlepiej mikserem na najszybszych obrotach) na puszystą masę. Mąkę wymieszać z cynamonem i goździkami. Masę dodać do mąki i wysiekać kruche ciasto - w razie potrzeby dosypać maki. Ciasto chłodzić godzinę w lodówce.
Zimne ciasto rozwałkowywać na grubość 2-3 mm, wycinać ciasteczka. Piec ok. 10 minut w 150 stopniach, termoobieg. Tyle mniej więcej piekły się drobne ciasteczka, większe, oczywiście, potrzebują nieco dłużej.
Smacznego chrupania. :)