Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche, rozpływa się w ustach.
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4695
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 583
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4625
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 892
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8357
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13167
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 4695
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 583
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4625
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 892
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8357
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13167
Składniki
Składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Wstawić do lodówki na godzinę. Podzielić na dwie części, rozwałkować i upiec do zarumienienia dwa placki w formie (24X30 cm). Piec około 20 minut.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i smażyć do czasu, aż puszczą sok. Następnie dodać cukier i smażyć około 10 minut. Zdjąć z kuchenki i dodać galaretki, dobrze wymieszać i ostudzić.
Kruche placki przełożyć masą jabłkową i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!