Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche, rozpływa się w ustach.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 851
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5834
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9662
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Wstawić do lodówki na godzinę. Podzielić na dwie części, rozwałkować i upiec do zarumienienia dwa placki w formie (24X30 cm). Piec około 20 minut.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i smażyć do czasu, aż puszczą sok. Następnie dodać cukier i smażyć około 10 minut. Zdjąć z kuchenki i dodać galaretki, dobrze wymieszać i ostudzić.
Kruche placki przełożyć masą jabłkową i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!