Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche, rozpływa się w ustach.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1086
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3260
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 728
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1086
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3260
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 728
Składniki
Składniki na ciasto posiekać i zagnieść. Wstawić do lodówki na godzinę. Podzielić na dwie części, rozwałkować i upiec do zarumienienia dwa placki w formie (24X30 cm). Piec około 20 minut.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka i smażyć do czasu, aż puszczą sok. Następnie dodać cukier i smażyć około 10 minut. Zdjąć z kuchenki i dodać galaretki, dobrze wymieszać i ostudzić.
Kruche placki przełożyć masą jabłkową i posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!