Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy kokosowiec- całkiem dobre ciasto najlepsza jak dla mnie masa kokosowa, lubię takie bardzo. Polecam więc to ciasto Wam!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112848
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 137
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 322
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 393
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 700
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112848
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 137
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 322
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 393
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 700
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach.
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce. Ciasto z orzechami: Żółtka ucieramy z cukrem. Wsypujemy orzechy, mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek. Na blachę o wymiarze 25/36 wykładamy połowę ciasta i zalewamy go ciastem z orzechami i przykrywamy drugą częścią ciasta. Pieczemy do 35 minut w 180 stopniach.
Masa kokosowa: W garnku gotujemy mleko, kokos i cukier do 10 minut. Margarynę ucieramy i łączymy z zimnym kokosem. Przełożenie ciasta: Ciasto kruche- powidło- masa kokosowa- biszkopt- dekoracja.