Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele ciast z jabłkami ja ciągle eksperymentuję,tym razem do jabłek dodałam sos waniliowy i rodzynki wyszedł smakowity,polecam
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 104
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8679
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 104
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4206
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8679
Składniki
Wyjąć ciasto z lodówki podzielić na 2 części 2/3 i 1/3
Jabłka wymieszać z sosem i rodzynkami jeżeli są to kwaśne jabłka dodać cukru /do smaku/
Blachę wyłożyć większą częścią ciasta na ciasto wyłożyć jabłka.Ubić pianę z białek z 4 łyżkami cukru ,wyłożyć na jabłka
Wyrównać pianę i na wierzch pokruszyć lub zetrzeć na tarce resztę ciasta. Włożyć na piekarnika na 45-50 min SMACZNEGO!