Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele ciast z jabłkami ja ciągle eksperymentuję,tym razem do jabłek dodałam sos waniliowy i rodzynki wyszedł smakowity,polecam
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Wyjąć ciasto z lodówki podzielić na 2 części 2/3 i 1/3
Jabłka wymieszać z sosem i rodzynkami jeżeli są to kwaśne jabłka dodać cukru /do smaku/
Blachę wyłożyć większą częścią ciasta na ciasto wyłożyć jabłka.Ubić pianę z białek z 4 łyżkami cukru ,wyłożyć na jabłka
Wyrównać pianę i na wierzch pokruszyć lub zetrzeć na tarce resztę ciasta. Włożyć na piekarnika na 45-50 min SMACZNEGO!