Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super tani w wykonaniu deserek.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7437
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7437
Składniki
Wykonanie: Wymieszać składniki i zagnieść kruche ciasto, pozostawić na pół godziny w chłodnym miejscu.
Następnie podzielić ciasto na dwie części, jedną część rozwałkować, przełożyć do formy i podpiec na złoty kolor.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce, jeżeli mamy jabłka bardzo soczyste to musimy odcisnąć sok, przyprawić cukrem i cynamonem według uznania. Rozłożyć na podpieczonym i wystudzonym placku, przykryć drugą połową rozwałkowanego ciasta. Piec w temperaturze 170 stopni około 45 minut również na złoty kolor. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.