Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto niby sernik z jogurtem greckim, bardzo dobre.
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 236
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 918
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 51
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 236
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 918
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 51
Składniki
ciasto- Zmiksować żółtka z cukrem i masłem. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Rozdrobnić palcami, odłożyć 1/4 ciasta na posypkę. Resztę zagnieść. (osobiście nie schładzam a powinno się)
Tym zagniecionym ciastem, wylepić blaszkę(25x42)z zakrytymi bokami i papierem do pieczenia.
Jabłka pokroić w plasterki i poukładać na cieście.
masa-Białka ubić z cukrem. Zmiksować jogurt ze śmietaną, potem przesianymi budyniami.Stopniowo do tego wkręcić białka.Wyłożyć na jabłkach.
Rozsypać pozostawioną kruszonkę.
Piec w 175* ok.60 min. Każdy piekarnik piecze inaczej, trzeba uważać pod koniec pieczenia. Po przestygnięciu, posypać cukrem pudrem. Kroić dobrze na następny dzień, jak ciasto stężeje.