Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie kruche ciasto o maślanym smaku. Przepis zaczerpnięty z blogu whiteplate.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 221
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 259
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 130
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2194
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 221
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 259
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 158
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 130
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2194
Składniki
Piekarnik nagrzać do temepratury 190 stopni.
Składniki na ciasto połączyć. Ja użyłam malaksera. Należy jak najkrócej wyrabiać ciasto, tak by składniki się tylko połączyły. Gotowym ciastem wylepić formę (użyłam tortownicy o średnicy 21cm), ułożyć na wierzch śliwki i posypać cynamonem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec (w orginalnym przepisie przez 50 min). Ja piekłam godzinę i 10 min, bo śłiwki puściły sok. Jeśłi wierzch się spieka przykryć papierem do pieczenia. Ciepłe posypałam cukrem pudrem. Zamiast skórki pomarańczowej użyłam olejku pomarańczowego.