Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie kruche ciasto o maślanym smaku. Przepis zaczerpnięty z blogu whiteplate.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7569
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 203
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 526
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7569
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 203
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2390
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 526
Składniki
Piekarnik nagrzać do temepratury 190 stopni.
Składniki na ciasto połączyć. Ja użyłam malaksera. Należy jak najkrócej wyrabiać ciasto, tak by składniki się tylko połączyły. Gotowym ciastem wylepić formę (użyłam tortownicy o średnicy 21cm), ułożyć na wierzch śliwki i posypać cynamonem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec (w orginalnym przepisie przez 50 min). Ja piekłam godzinę i 10 min, bo śłiwki puściły sok. Jeśłi wierzch się spieka przykryć papierem do pieczenia. Ciepłe posypałam cukrem pudrem. Zamiast skórki pomarańczowej użyłam olejku pomarańczowego.