Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śmietaną i orzechami. Uwielbiam takie ciasta i polecam je każdemu smakoszowi. Warto!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112837
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 121
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 278
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 385
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 673
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112837
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 121
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 278
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 385
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 673
Składniki
Ciasto: Z białek ubijamy pianę z pozostałych składników zagniatamy ciasto na stolnicy i dzielimy na dwie części i wykładamy na dwie blaszki o wymiarach 25/36. Na jedno ciasto dajemy pianę. Oba pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut.
Masa: Nutellę miksujemy z masłem. Krem z orzechów: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim wcześniej zmielone orzechy włoskie. Margarynę ucieramy i miksujemy z orzechami, cukrem pudrem i alkoholem do smaku.
Śmietanka: Śmietanę chłodzimy, po czym ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej tężejącą galaretkę rozpuszczoną we wrzątku. Przełożenie: Ciasto z bezą- krem z orzechów- ciasto- nutella- śmietanka- dekoracja