Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śmietaną i orzechami. Uwielbiam takie ciasta i polecam je każdemu smakoszowi. Warto!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8643
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4931
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8643
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4931
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Składniki
Ciasto: Z białek ubijamy pianę z pozostałych składników zagniatamy ciasto na stolnicy i dzielimy na dwie części i wykładamy na dwie blaszki o wymiarach 25/36. Na jedno ciasto dajemy pianę. Oba pieczemy na rumiano w 180 stopniach do 20 minut.
Masa: Nutellę miksujemy z masłem. Krem z orzechów: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim wcześniej zmielone orzechy włoskie. Margarynę ucieramy i miksujemy z orzechami, cukrem pudrem i alkoholem do smaku.
Śmietanka: Śmietanę chłodzimy, po czym ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej tężejącą galaretkę rozpuszczoną we wrzątku. Przełożenie: Ciasto z bezą- krem z orzechów- ciasto- nutella- śmietanka- dekoracja