Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniewaz kruszonka jest moim ulubionym skladnikiem ciasta, spróbowalam zrobic ciasto tylko z kruszonki, w dodatku sposobem, który zawsze gwarantuje chrupiacy efekt, bez specjalnego nakladu pracy. Przepis nadaje sie do ciast ze wszystkimi owocami.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 288
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 713
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 258
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 935
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 288
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 713
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 258
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 935
Składniki
Rabarbar umyc i pokroic na kawalki o dlugosci ok. 2 cm. Maslo rozpuscic w duzym garnku, dodac cukier, cukier waniliowy, sól, make oraz platki, wszystko mieszajac caly czas WIDELCEM. W ten sposób kruszonka powstaje automatycznie. Foremke wysmarowac maslem, dodac polowe kruszonki, nastepnie rabarbar lub inne owoce, przykryc wszystko reszta kruszonki. Jesli chcemy bardziej chrupiacy wierzch mozna posypac go przed pieczeniem odrobina cukru pudru. Piec w temp. 200°C ok. 30 - 35 min. Najlepiej smakuje na cieplo. Jesli robimy ciasto z owoców bardziej slodkich, redukujemy odpowiednio ilosc cukru.
Podawac np. z sosm waniliowym.