Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki prosty deserek z galaretek i kremu śmietankowego, trochę rozkruszonych biszkoptów i pyszny deserek gotowy.
garnek, miseczki , łyżka, pucharki,
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
Do 3 miseczek wsypujemy 3 różne galaretki ( kolory według siebie). U mnie zielony, żółty i wiśnia. Każdą galaretkę zalewamy 470 ml, przegotowanej gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia galaretki.(zawsze daje mniej wody jak na opakowaniu napisane). Tak przygotowane galaretki odkładamy do całkowitego stężenia. Następnie każdą galaretkę kroimy tworząc kryształki. Krem śmietankowy; Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z odrobiną cukru pudru a następnie łączymy z serkiem mascarpone. Kilka okrągłych biszkoptów rozkruszamy. Do szklanych pucharków nakładamy po 2 łyżki rozkruszonych biszkoptów, na biszkopty część zielonej galaretki, następnie krem śmietankowy, galaretka żółta, znowu krem śmietankowy i galaretka czerwona. Dekorujemy kleksem kremu śmietankowego oraz kryształkami zielonymi i żółtymi z galaretki.
Przygotowanie kryształków z galaretek.
Przygotowanie pucharków.
Gotowe do podania.