Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki prosty deserek z galaretek i kremu śmietankowego, trochę rozkruszonych biszkoptów i pyszny deserek gotowy.
garnek, miseczki , łyżka, pucharki,
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6804
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242301
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 454
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 417
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6804
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242301
Składniki
Do 3 miseczek wsypujemy 3 różne galaretki ( kolory według siebie). U mnie zielony, żółty i wiśnia. Każdą galaretkę zalewamy 470 ml, przegotowanej gorącej wody i mieszamy do rozpuszczenia galaretki.(zawsze daje mniej wody jak na opakowaniu napisane). Tak przygotowane galaretki odkładamy do całkowitego stężenia. Następnie każdą galaretkę kroimy tworząc kryształki. Krem śmietankowy; Mocno schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z odrobiną cukru pudru a następnie łączymy z serkiem mascarpone. Kilka okrągłych biszkoptów rozkruszamy. Do szklanych pucharków nakładamy po 2 łyżki rozkruszonych biszkoptów, na biszkopty część zielonej galaretki, następnie krem śmietankowy, galaretka żółta, znowu krem śmietankowy i galaretka czerwona. Dekorujemy kleksem kremu śmietankowego oraz kryształkami zielonymi i żółtymi z galaretki.
Przygotowanie kryształków z galaretek.
Przygotowanie pucharków.
Gotowe do podania.