Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry, stary przepis zaczerpnięty z jednego z pierwszych numerów Poradnika Domowego( z początku lat 90-tych)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14521
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31309
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14521
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1385
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, miód ,mleko oraz mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto wyłożyć na wyścieloną papierem blachę(25x37). Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45 min.
Rozpuścić składniki polewy, gdy ciasto nieco przestygnie pokroić na niewielkie kawałki które maczamy w polewie i obtaczamy w wiórkach.
Dodanie miodu powoduje, że ciasto nie jest suche i długo zachowuje świeżość , dlatego też można upiec je na kilka dni przed np. świętami czy planowaną imprezą. Smacznego!