Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry, stary przepis zaczerpnięty z jednego z pierwszych numerów Poradnika Domowego( z początku lat 90-tych)
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12374
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 848
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12374
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 848
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, miód ,mleko oraz mąkę przesianą z proszkiem. Ciasto wyłożyć na wyścieloną papierem blachę(25x37). Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45 min.
Rozpuścić składniki polewy, gdy ciasto nieco przestygnie pokroić na niewielkie kawałki które maczamy w polewie i obtaczamy w wiórkach.
Dodanie miodu powoduje, że ciasto nie jest suche i długo zachowuje świeżość , dlatego też można upiec je na kilka dni przed np. świętami czy planowaną imprezą. Smacznego!