Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najprostsze trufle, w moich dawnych czasach nazywane " kartofelkami ". W tych podstawą są moje własnoręcznie wykonana kruche migdałowe ciasteczka.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242373
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242373
Składniki
Najpierw daktyle i zalewamy niewielką ilością gorącej wody, przykrywamy i czekamy aż namiękną. Ciasteczka owijamy folią przezroczystą i lekko wałkujemy, zostawiając większe kawałki nie rozgniecione. Żurawinę chwilę moczymy w gorącej wodzie i osączamy. Namoczone daktyle miksujemy z orzechami i taką ilością wody z moczenia aby powstała gęsta papka. Do większej miski przesypujemy pokruszone ciasteczka. Dodajemy do nich żurawinę, pestki słonecznika, morele pokrojone w cienkie paseczki, zmiksowane daktyle i rozpuszczone masło. Wszystko łączymy wilgotnymi rękoma. Gotowe kuleczki obtaczamy w kakao i przechowujemy w lodówce.