Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu, niezwykle aromatyczne i sycące ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą. Sprawdzą się nie tylko na karnawał, ale i na co dzień, jako słodka przekąska.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11971
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16506
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5315
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11971
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16506
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5315
Składniki
Orzechy, żurawinę i białą czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą.
Miękkie masło utrzyj z cukrem trzcinowym i cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie, nie przestając ucierać, dodaj jajko i ekstrakt waniliowy.
Do maślanej masy wsyp mąkę, płatki owsiane, żurawinę i czekoladę. Za pomocą sylikonowej szpatułki połącz ze sobą wszystkie składniki.
Zwilżonymi dłońmi nabieraj porcje ciasta i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 13-15 minut.