Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu, niezwykle aromatyczne i sycące ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą. Sprawdzą się nie tylko na karnawał, ale i na co dzień, jako słodka przekąska.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1540
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18359
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1540
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18359
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 582
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1020
Składniki
Orzechy, żurawinę i białą czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki.
Do miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i solą.
Miękkie masło utrzyj z cukrem trzcinowym i cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie, nie przestając ucierać, dodaj jajko i ekstrakt waniliowy.
Do maślanej masy wsyp mąkę, płatki owsiane, żurawinę i czekoladę. Za pomocą sylikonowej szpatułki połącz ze sobą wszystkie składniki.
Zwilżonymi dłońmi nabieraj porcje ciasta i wykładaj na blaszkę z papierem do pieczenia.
Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 13-15 minut.