Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto pachnące cynamonem
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17630
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6696
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17630
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6696
Składniki
Jabłka i gruszki umyć,obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wyłożyć na patelnię i podsmażać ok 5 min mieszając.Dodać cynamon,wymieszać i podsmażać jeszcze chwilę.Odstawić do wystygnięcia. Oddzielić żółtka od białek.Białka ubijać na sztywną pianę dodając cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Następnie ubijając dodać po jednym żółtku,olej,wodę gazowaną,zmniejszyć obroty miksera i dodawać porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać ok 3/4 ciasta do formy a do pozostałej części dodać kakao i wymieszać.Na jasne ciasto kłaść łyżką "kleksy" ciasta kakaowego. Na ciasto wyłożyć jabłka z gruszkami. Piec w temp 200 st ok 50-60 min.(sprawdzić patyczkiem)